16 Οκτωβρίου 2008

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗ

ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΟΛΜΕ

Το τελευταίο διάστημα σε πολλούς εργασιακούς χώρους γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες. Κάποιοι ενοχλούνται από την δράση των συνδικάτων.

Οι παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό και αμηχανία στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Η συνδικαλιστική ενημέρωση στους χώρους εργασίας από πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα είναι κατοχυρωμένη στο συνδικαλιστικό νόμο. Η συνδικαλιστική δράση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Τα δικαιώματα αυτά είναι κατακτημένα με αγώνες και αίμα αγωνιστών της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του πολίτη.

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη και καταγγέλλει τη στάση των Διευθυντών του 2ου και 3ου ΓΕΛ Σπάρτης καθώς και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) Λακωνίας, οι οποίοι προσπάθησαν, πρόσφατα, να παρεμποδίσουν την ενημέρωση των καθηγητών από τον αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ και μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τα στελέχη της εκπαίδευσης αντί να στρέφονται κατά των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εκπαιδευτικών, να στραφούν κατά των πολιτικών, που συντηρούν μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, να αγωνιστούν για την αύξηση των κονδυλίων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και όχι να ζητιανεύουν από τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους καλεί να πρωτοστατούν στη δημιουργία δημοκρατικού κλίματος στα σχολεία και όχι τρομοκρατίας, διώξεων και ποινών.

Η απάντηση του κλάδου μας είναι σαφής. Όσο και να προσπαθούν δεν θα φιμώσουν την φωνή μας, δεν θα πλήξουν την ενότητα μας, δεν θα φρενάρουν τους αγώνες μας.

Δηλώνουμε ότι η δράση της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ θα φτάσει σε κάθε σχολείο, με μεγαλύτερη ένταση και επιμονή. Θα συγκρουστούμε με την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας.

Η δημοκρατική λειτουργία των σχολείων στον 21ο αιώνα δεν έχει ανάγκη από «Καίσαρες», η συνδικαλιστική δράση όσο και αν ενοχλεί κάποιους είναι κατάκτηση των αγώνων της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες με ενότητα να δώσουμε μέσα στα σχολεία την μάχη για παιδαγωγική ελευθερία, δημοκρατική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, συναδελφική αλληλεγγύη.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να αποδοκιμάσει τις παραπάνω αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές στελεχών της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: