9 Οκτωβρίου 2008

Απεργία διαρκείας από την 1η Δεκέμβρη 2008προτείνει η ΟΛΜΕ - Υπό κατάληψη σχεδόν 100 σχολεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απεργία διαρκείας από την 1η Δεκέμβρη 2008 με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, αποφάσισε, στη σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ της ΟΛΜΕ, να προτείνει προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ όλης της χώρας που θα συγκληθούν το επόμενο διάστημα.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτώβρη στην Αθήνα.

Για το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Κ. Μανιάτης Θ. Κοτσιφάκης





Οι φοιτητές διοργανώνουν σήμερα συλλαλητήριο στα Προπύλαια
εναντίον της αναγνώρισης των κολλεγίων, ενώστις 23 Οκτωβρίου αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Ελλάδα σχετικά με το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων των κολλεγίων.


Αναβρασμός επικρατεί στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας

Διπλοβάρδια, κενά που ακόμα δεν έχουν καλυφθεί (η πραγματικότητα δεν απέχει από τις 3.000 κενές θέσεις του προηγούμενου μήνα, επισημαίνουν οι καθηγητές), μεγάλες υλικοτεχνικές ελλείψεις, προβλήματα στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, αλλά και φαινόμενα νέα, όπως οι πιέσεις -σύμφωνα με τις καταγγελίες μαθητών και εκπαιδευτικών- των διευθύνσεων προς τα σχολεία για συμπτύξεις τμημάτων χωρίς να είναι αναγκαίο. Ολα αυτά και πολλά άλλα μεμονωμένα προβλήματα αποτελούν τις αιτίες των έντονων διαμαρτυριών των μαθητών που αποφάσισαν πρώτοι να προβούν σε κινητοποιήσεις.

Κοντά στα 100 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη με τους μαθητές να διαμαρτύρονται, κυρίως για προβλήματα που σχετίζονται τις υποδομές, τη διπλοβάρδια και τις συμπτύξεις τμημάτων.

Στην αιχμή του δόρατος η ξαφνική και κατευθυνόμενη από το ΥΠΕΠΘ πολιτική συρρίκνωσης του αριθμού των τμημάτων στα σχολεία προκειμένου να εξασφαλιστούν φτηνές λύσεις για την κάλυψη των κενών.


Κοινή δράση ΟΛΜΕ_ΔΟΕ

21 Οκτώβρη - 24ωρη απεργία ΔΟΕ - ΟΛΜΕ

Μέρα Πανεκπαιδευτικής δράσης για την Παιδεία





1. Την ανακήρυξη της 21ης του Οκτώβρη ως ημέρα πανελλαδικής δράσης για την ανάδειξη των βασικών προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών σε συντονισμό με το πανεργατικό κίνημα και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις μεγάλες πόλεις της χώρας.


2. Την έκδοση κοινής αφίσας και επιστολής προς τους γονείς των μαθητών μας για την ανάδειξη της πραγματικής κατάστασης στην εκπαίδευση ενάντια στην ψευδή εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση


3. Την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων, συσκέψεων, δράσεων το επόμενο διάστημα , με το συντονισμό και στη βάση των Διδασκαλικών συλλόγων και των ΕΛΜΕ.


4. Στην κατεύθυνση αυτή τα Δ.Σ. των δύο Ομοσπονδιών θα εντείνουν την προσπάθειά τους με κοινές συσκέψεις, με στόχο την πραγματοποίηση ενιαίου, παρατεταμένου απεργιακού αγώνα, το επόμενο διάστημα.



" Τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ συναντήθηκαν την Τετάρτη 1/10/2008 και συζήτησαν για την κατάσταση στην παιδεία, τις γενικότερες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και διεθνώς και συμφώνησαν για την ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών και αγωνιστικών - απεργιακών δράσεων για να αντιμετωπιστεί η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Τόνισαν μεταξύ άλλων ότι: Βιώνουμε όλοι μια πολιτική που χαρακτηρίζεται από: Την παρατεταμένη λιτότητα που παγιώνεται και με τον προϋπολογισμό του 2008, πολιτική που προσαρμόζεται στις αντιλαϊκές επιλογές της Ε.Ε., σε συνδυασμό με τη γενικευμένη ακρίβεια, τη σύνδεση μισθού -παραγωγικότητας, τη φορομπηχτική πολιτική και τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης…την κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης με τη σκόπιμη, σταθερή και βίαιη πολιτική της υποχρηματοδότησης και της νέας μείωσης των δαπανών στο 3,12% του ΑΕΠ… τη συντηρητική επίθεση στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης…τη συνεχιζόμενη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου σχολείου και Πανεπιστημίου…τη σχεδιαζόμενη επέκταση των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων και στο δημόσιο… τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας…την ένταση του αυταρχικού και συντηρητικού θεσμικού πλαισίου … Η κοινή πορεία του εκπαιδευτικού κινήματος, η διαμόρφωση των όρων ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου και η συνάντησή του με το λαϊκό κίνημα και τους άλλους εργαζόμενους, αποτελούν αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα."

(από το δελτίο τύπου ΔΟΕ – ΟΛΜΕ)



Χθες στις 12.30 το μεσημέρι η ΟΛΜΕ διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Παράλληλα, συγκεντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο ΥΠΕΠΘ και καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων, για να καταγγείλουν την περιθωριοποίηση και απαξίωση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στα γυμνάσια και λύκεια.




Δεν υπάρχουν σχόλια: