1 Οκτωβρίου 2008

Για τα "εγκαίνια" του 3ου Ν/γωγείου Περάματος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

εκπ/κων Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Δελτίο πληροφόρησης

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Χτες 29 Σεπτέμβρη, ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, βρέθηκε στο Πέραμα να εγκαινιάσει το 5ο Νηπιαγωγείο Περάματος. Ένα σχολείο που κόντευε να στοιχειώσει εδώ και πολλά χρόνια εξαιτίας της αδιαφορίας των υπευθύνων και όταν χιλιάδες νήπια βρίσκονται εκτός σχολείων και μετατρέπονται σε βορρά των ιδιωτών ή μένουν στα σπίτια τους . Η προσπάθεια όμως του υπουργού να εξωραϊσει την κατάσταση στην προσχολική αγωγή δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Μπροστά του βρέθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς και κόσμος της πόλης, παρόλο που ενημέρωσαν τελευταία στιγμή.

Από την πλευρά του συλλόγου μας ο πρόεδρος εξέθεσε την πραγματική κατάσταση των νηπιαγωγείων σήμερα στο σύλλογό μας, αλλά και των δημοτικών, καθώς και των εκπαιδευτικών προβλημάτων γενικότερα, επισημαίνοντας τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνική υποδομή με δεδομένη την υποχρηματοδότηση. Δήλωσε δε σε όλους του παρευρισκόμενους ότι ο αγώνας των εκπ/κων θα συνεχιστεί για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ενάντια στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης με οποιοδήποτε μορφή(χορηγοί, αποκέντρωση), ενάντια στον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες των ωραρίων, ενάντια στην όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσια εκπαίδευσης.

Απέναντι σε όλα αυτά οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι μπορούμε να ενώσουμε τις αντιστάσεις μας για να κάνουμε τη γενικευμένη δυσαρέσκεια μαζικό κίνημα ανατροπής. Συνδυάζοντας την πάλη στο μικρό και το τοπικό (τις συνενώσεις τμημάτων, την άρνηση εγγραφής προνηπίων στο δημόσιο νηπιαγωγείο, τη μείωση των τμημάτων του ολοήμερου σχολείου, τα κενά διδακτικού προσωπικού) με την πάλη στα μεγάλα και κεντρικά ζητήματα (το ασφαλιστικό του δημοσίου, το νέο μισθολόγιο, την εισοδηματική πολιτική, τη χρηματοδότηση της παιδείας) μπορούμε να φτιάξουμε μέτωπα ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Μαζί με τους συλλόγους γονέων, μπορούμε να αμφισβητήσουμε έμπρακτα σε τοπικό επίπεδο την πολιτική της λιτότητας για τα σχολεία, είτε αυτή φανερώνεται στα κενά διδακτικού προσωπικού είτε στις καταργήσεις τμημάτων είτε στη κρατική χρηματοδότηση των σχολείων είτε οπουδήποτε αλλού

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ø ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με ενιαίο 12χρονο βασικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Ø 20 μαθητές ανά τμήμα. 15 στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ και Β΄ δημοτικού.

Ø Όχι στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου νηπιαγωγείου. Κατάργηση του Ν.3518/2007

Ø Όχι την αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των νηπίων.

Ø Κατάργηση των νόμων 2218,2240/94 για την αποκέντρωση (νόμος ΠΑΣΟΚ).

Ø Γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στο 15% του ΓΚΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: