1 Οκτωβρίου 2008

Παραμονεύει ο θάνατος...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Δελτίο Τύπου


Σήμερα, 29-09-2008, στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού (περιοχή Σχiστού – οδός Ανδρέου Δημητρίου και Ποταμού) ένας εργάτης έπεσε από τη σκαλωσιά, η οποία βρισκόταν στον αύλειο χώρο και μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο Υπουργός Παιδείας, κ. Στυλιανίδης, ετοιμαζόταν να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων στις 12:30. Το συγκεκριμένο σχολείο, με λάθος αρχιτεκτονικό προσανατολισμό, με γήπεδο το οποίο μαζεύει νερά, παραδίδεται στην εκπαιδευτική κοινότητα με τεράστιες ελλείψεις και βεβαιότατα κάτω από το άγχος του Υπ. Παιδείας «να παρουσιάσει έργο». Οι σχολικές κατασκευές τις οποίες παρουσιάζει με έπαρση ο Υπ. Παιδείας θυμίζουν περισσότερο τα σκηνοθετικά σπέσιαλ εφέ του Χόλυγουντ και πολύ λιγότερο σύγχρονα σχολεία, τα οποία έχουν λειτουργικότητα και ασφάλεια.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο εργάτης δε φορούσε κράνος, έσπασε το σανίδι κάτω από τα πόδια του και βούτηξε στο κενό την ώρα που τα παιδιά ήταν σε διάλλειμα.

Καλά θα κάνει το Υπουργείο να αφήσει τις ανέξοδες συζητήσεις για "έξυπνα σχολεία", τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και να κάνει καλά τη δουλειά του. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε το ατύχημα στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού έγκλημα εκ προμελέτης!

29 Σεπτέμβρη 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: