13 Νοεμβρίου 2008

Παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ

στα γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου

τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη

Από την τσέπη τους θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους από τις 17 Νοέμβρη οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου μετά την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά να σταματήσουν την πίστωση αφού τα χρέη του ΟΠΑΔ ανέρχονται σε 70.000.000 ευρώ μόνο για τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά. Επίσης, πρόβλημα θα προκύψει με τις ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις που θα χρειαστούν το επόμενο διάστημα οι περίπου ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι του Δημοσίου -εργαζόμενοι και συνταξιούχοι- καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν μετρητοίς και στη συνέχεια να στήνονται σε ουρές για να διεκδικήσουν τα χρήματα από το Ταμείο τους. Είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί προχωρούν σε τέτοια κίνηση, καθώς ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) έχει να τους εξοφλήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η πολιτική των αντιασφαλιστικών νόμων , της αποδόμησης και διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης που προωθείται σταθερά από τη σημερινή αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις οδηγεί πλέον στην απροκάλυπτη κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι εργαζόμενοι δε χρωστάμε πουθενά, σε κανέναν και τίποτα. Δε θα πληρώσουμε για άλλη μια φορά τα σπασμένα.

Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των χρεών του ΟΠΑΔ σε φαρμακοποιούς και γιατρούς. Ενάντια στη μετατροπή της ασφάλισης από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υπόθεση, ενάντια στον κοινωνικό ασφαλιστικό μεσαίωνα, αγωνιζόμαστε για τα ασφαλιστικά δικαιώματα μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, προχωρούμε σε

παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΑΔ (Μακεδονίας 8) για το ζήτημα των φαρμάκων,

την Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 12 μμ (πρώτη ημέρα που σταματά η πίστωση των φαρμακείων προς τους ασφαλισμένους του δημοσίου)

και αμέσως μετά, συμμετέχουμε με τα μπλοκ των Συλλόγων μας στην πορεία του Πολυτεχνείου.



Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ Λεκανοπεδίου Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: