17 Νοεμβρίου 2008

Ψήφισμα συμπαράστασης στους φυλακισμένους

Με μια πρωτοφανή σε μαζικότητα απεργία πείνας οι κρατούμενοι δίνουν αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας ενάντια στις μεσαιωνικές συνθήκες που επικρατούν στις ελληνικές φυλακές. Η υπομονή τους έχει πια εξαντληθεί. Η οργή τους δεν μπορεί να φυλακιστεί. Οι φωνές τους ενώνονται σε μια κραυγή που περνά τα τείχη της φυλακής. Ενώνουμε τη δική μας φωνή με αυτή των έγκλειστων συμπολιτών μας και ζητάμε την άμεση λύση των δίκαιων αιτημάτων τους.





ΕΠΙΣΗΣ


Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από σχολικό σύμβουλο σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εκπ/κων Π.Ε Πειραιά η Πρόοδος, γιατί άσκησαν κριτική για τη συμπεριφορά και τον τρόπο αντίληψης του για τους εκπ/κους, εντάσσεται σε μια γενικευμένη επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των εκ/πκων και του συνδικαλιστικού τους κινήματος να μπορούν να κρίνουν και να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια του σχολικού συμβούλου να προσφεύγει σε δικαστικά μέσα(φανταστείτε να αξιολογεί κιόλας) και να μην αποκρούει με επιχειρήματα θέσεις και απόψεις τις όποιες διαφορετικές θέσεις και αντιλήψεις σε ένα κατεξοχήν χώρο δημοκρατίας και ιδεών όπως είναι αυτός της εκπ/σης.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους και θυμίζουμε ότι τέτοιες πράξεις έχουν απέναντί τους σύσσωμο τον μαχόμενο κόσμο της εκπ/σης.



Η γενική συνέλευση του Συλλόγου

Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος "Νίκος Πλουμπίδης"



Δεν υπάρχουν σχόλια: