20 Νοεμβρίου 2008

Στηρίξτε την Αυτόνομη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

H Γ.Σ του συλλόγου μας πραγματοποιείται σε μια εποχή που εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή σε έκταση και ένταση επίθεση. Η κρίση στην οικονομία δε σταματάει, και κάθε μέρα νέα δεινά έχει να αντιμετωπίσει ο κόσμος της εργασίας .

Παντού οι δυνάμεις του πλούτου ξορκίζουν το κραχ του ’30, αλλά κρύβουν από τους λαούς ότι ο παγκόσμιος τζόγος των τραπεζών είναι δεκαπλάσιος από το ΑΕΠ όλου του πλανήτη!

Η κρίση δρομολογεί νέο γύρο εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας, πιο άγριας ,πιο ταξικής και δείχνει καθαρά το αντιδραστικό στοίχημα που τη συνοδεύει. Γι αυτό στην προκρούστεια κλίνη των μεταρρυθμίσεων μπαίνει πια ολόκληρο το μεταπολεμικό οικοδόμημα των εργασιακών, κοινωνικών και μορφωτικών κατακτήσεων.


Απέναντι μας έχουμε μέτρα που τρέχουν ή σχεδιάζονται:

  • Την όξυνση των οικονομικών προβλημάτων με την καθήλωση των μισθών μας, τη φτώχεια και τη γενικευμένη ακρίβεια, την άγρια φορολογία, τη σύνδεση μισθού-αξιολόγησης, την οικονομική δυσπραγία των σχολείων, τη νέα μείωση των δαπανών για την Παιδεία, στο 2,85% του ΑΕΠ!


  • Τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας με: γιγάντωση του αριθμού των ωρομισθίων με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που προσλαμβάνονται αντί για μόνιμοι ακόμα και στην πρωινή ζώνη την απόπειρα εισαγωγής στην εκπαίδευση νέων μορφών ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας (stage)

  • Την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την προώθηση της επιχειρηματικής παιδείας με: ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ξεπούλημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στους εμπόρους της γνώσης με την αναγνώριση των ΚΕΣ, εφαρμογή του νόμου πλαισίου, αλλαγές στην εκπαιδευτική δομή και περικοπή των χρόνων του Δημοτικού σχολείου από 6 σε 5, την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων, εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες.

  • Τη σαφή επίθεση στο περιεχόμενο του σχολείου με αναλυτικά προγράμματα-νέα βιβλία - πλαίσιο και πακέτα επιμόρφωσης- καινοτομίες κ.λπ, που κάνουν το σχολείο ακόμα πιο ταξικό και απορριπτικό, ένα σχολείο για λίγους και εκλεκτούς, ένα σχολείο που καλλιεργεί μόνο δεξιότητες και εξοβελίζει την κριτική σκέψη και την ολόπλευρη γνώση.

  • Την ένταση του αυταρχικού και συντηρητικού πλαισίου με: έξαρση στη διοικητική αυθαιρεσία, προσπάθεια επιβολής ανενεργών διατάξεων, την καταστρατήγηση των διδακτικών ωραρίων και των εργασιακών δικαιωμάτων, τις προφορικές εντολές και πιέσεις, τις αυθαίρετες μετακινήσεις, τις πολλαπλές μετακινήσεις των συναδέλφων ειδικοτήτων, τη «δικτατορία» των εγκυκλίων, τον επιθεωρητισμό που αναβιώνει και τις διώξεις συναδέλφων.

  • Την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων με την κλοπή των αποθεματικών τους, που ήδη οδηγούν στην απώλεια του εφάπαξ και τη επικείμενη κατάθεση ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το δημόσιο που θα κατεδαφίζει όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα, θα αυξάνει τα όρια ηλικίας και τις εισφορές και θα μειώνει τις συντάξεις.

  • Την προώθηση της αποκέντρωση με παράταση της δυνατότητας λειτουργίας των νηπιαγωγείων σε δήμους κι ιδιώτες, την έξωση 55.οοο νηπίων από τα δημόσια νηπιαγωγεία, την αύξηση του ωραρίου λειτουργίας τους και την αύξηση του ωραρίου εργασίας των νηπιαγωγών.


Ενισχύουμε το ρεύμα της ανεξαρτησίας

και του αγώνα


Όλα αυτά τα χρόνια στο σύλλογό μας αναπτύξαμε την πολύμορφη δράση μας με μια ανεξάρτητη ριζοσπαστική αντίληψη .

  • Αντιπαλέψαμε κάθε διοικητική αυθαιρεσία, δε χαριστήκαμε σε κανέναν.

  • Δεν υποκλιθήκαμε σε κανέναν συσχετισμό δύναμης, δεν υποτιμήσαμε τις μικρές μάχες, αλλά ούτε διστάσαμε να βρεθούμε στην καρδιά των μεγάλων αγώνων, μαζί με τους χιλιάδες δασκάλους, όπως την απεργία του 2006.

  • Παλέψαμε για να μετατραπεί ο Σύλλογός μας σε ζωντανό κύτταρο πολύπλευρης πολιτικής, συνδικαλιστικής, παιδαγωγικής, μορφωτικής και πολιτιστικής παρέμβασης.

  • Με τις όποιες αδυναμίες μας, πάντα όμως ανυπόταχτα και δυναμικά, προσπαθήσαμε μ ε το μορφωτικό μας ρεύμα και τη ριζοσπαστική παιδαγωγική, με τις πρωτοβουλίες του Παιδαγωγικού Ομίλου, να επιδράσουμε αποφασιστικά στις εξελίξεις στην Π.Ε.

Στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας στις 4 Δεκέμβρη ,

ενισχύουμε το ανεξάρτητο αγωνιστικό ρεύμα,

ενισχύουμε την μαχητική φωνή της

Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης.

Για ένα Σύλλογο που θα ορθώνει ένα νέο συλλογικό λόγο

για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας



  • Για ένα σύλλογο που θα συνεχίσει να ξεδιπλώνει τη δράση του με αυτοτέλεια, θα έχει παρέμβαση και άποψη σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν, θα συνεχίσει να λειτουργεί συλλογικά σα κύτταρο αγώνα, θα έχει πλούσια συνδικαλιστική, μορφωτική και πολιτιστική δράση και δε θα είναι ένας απλός διακινητής των εγγράφων της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ.

  • Για ένα σύλλογο που θα συνεχίσει να ορθώνεται αποφασιστικά ως εμπόδιο στις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό, που δε θα συγκαλύπτει τα προβλήματα και δε θα κουκουλώνει τις αδικίες.

  • Για ένα σύλλογο που θα συνεχίσει να παλεύει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, που θα βρίσκεται δίπλα τους ,θα λειτουργεί και θα δρα μαζί τους και όχι κρυφά από αυτούς χωμένος στα γραφεία των προϊσταμένων και τους διαδρόμους των κομματικών γραφείων.

  • Για ένα σύλλογο που θα δίνει νέα πνοή στην ανεξάρτητη ακηδεμόνευτη ταξική συνδικαλιστική δράση, θα προωθεί τον οριζόντιο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός κινήματος βάσης και ενός ευρύτερου ρεύματος ρήξεων και ανατροπών απέναντι στις κυρίαρχες δυνάμεις και την πολιτική τους.
  • για ένα σύλλογο που ενώνει, σκέφτεται, αγωνίζεται, ανατρέπει, δημιουργεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: