26 Σεπτεμβρίου 2008

Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων



Μαθαίνουμε ότι γίνονται πολλές αυθαιρεσίες όσον αφορά στους συναδέλφους ειδικοτήτων από το πρώτο γραφείο.. Οι συνάδελφοι θα πρέπει να ξέρουν τι ισχύει:

1. Δε γίνεται καμία μετακίνηση πριν την απόφαση του ΠΥΣΠΕ. Δεν αποφασίζουν τα Γραφεία πού θα συμπληρώσει το ωράριό του ο εκπαιδευτικός.


2. Το ωράριό συμπληρώνεται κατά προτεραιότητα στο συστεγαζόμενο σχολείο (ενιαία σχολική μονάδα).


3. Οι Προϊστάμενοι των Γραφείων είναι υποχρεωμένοι άμεσα να δηλώσουν τις ανάγκες τους στο ΠΥΣΠΕ και αυτό να ανακοινώσει κατά ειδικότητες τις ανάγκες των σχολείων και να ζητηθούν από τους εκπαιδευτικούς που δε συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο στην οργανική τους θέση ή στο συστεγαζόμενο σχολείο δηλώσεις προτίμησης, όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 50/96 (όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ.100/97), άρθρο 14, παρ. 9 : «9. Οι διατάξεις της παραγράφου 3, και της παραγράφου 7 εδάφ. Β και 8 του άρθρου αυτού εφαρμόζονται αναλόγως και στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι εκπ/κοί δεν καλύπτουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας στην οργανική τους θέση (λειτουργικές υπεραριθμίες) κατά την έναρξη του σχολικού έτους και μέχρι της ρυθμίσεως της υπεραριθμίας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.» παρ.7, εδάφ. Β: «Για το σκοπό αυτό ανακοινώνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις τα σχολεία στα οποία υπάρχουν ανάγκες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί με αίτησή τους να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης όλα τα παραπάνω σχολεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: