9 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΟΕ με αφορμή την Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία πρωινής ζώνης, 07:00-08:00, στα νηπιαγωγεία

Αθήνα 28/5/2008
Προς
1. τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Υπουργό Παιδείας
κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη
3. Υφυπουργό Παιδείας
κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο




Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία ζητεί από τους γονείς να δηλώσουν αν επιθυμούν να συμμετέχουν τα νήπια στην πρωινή ζώνη 07:00-08:00, ανακοινώνει τα εξής:
• Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί και καταδικάσει με τις αποφάσεις του τις ρυθμίσεις του ΥΠΕΠΘ που, χωρίς να πάρει τα απαραίτητα μέτρα (προσλήψεις ικανού αριθμού νηπιαγωγών, κατάλληλη υποδομή για τους χώρους που θα παραμένουν τα νήπια κλπ.) επιμηκύνει το ωράριο των νηπιαγωγείων στην πρωινή ζώνη 07:00-08:00, αναγκάζοντας τα νήπια σε πολύωρη – εξαντλητική παραμονή στο νηπιαγωγείο, υπό ακατάλληλες συνθήκες. Επιπλέον, με τις ρυθμίσεις αυτές το ΥΠΕΠΘ καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα και το ωράριο των νηπιαγωγών. Στις συναντήσεις που είχε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και με την προηγούμενη και με τη σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, έθεσε επιτακτικά το θέμα της ανάκλησης της περσινής εγκυκλίου (Φ32/190/81670/Γ1/20-07-07) με την οποία αυξάνεται το ωράριο των Νηπιαγωγών. Δυστυχώς, η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, αδιαφορώντας, επανέρχεται και με τη νέα εγκύκλιο οξύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία και οι νηπιαγωγοί.
• Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, καλεί για μια ακόμη φορά το ΥΠΕΠΘ :
 Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως: Ιδρύσεις νηπιαγωγείων, εξασφάλιση κατάλληλης υποδομής στα υπάρχοντα νηπιαγωγεία και προσλήψεις ικανού αριθμού νηπιαγωγών, έτσι ώστε κανένα νήπιο και προνήπιο να μη μείνει εκτός του δημόσιου νηπιαγωγείου.
 Να καταργήσει την τροπολογία (άρθρο 32 του Ν 3577/2006) που προβλέπει την εκχώρηση της Προσχολικής Αγωγής στους Ιδιώτες και στους Δήμους.
 Να ανακαλέσει την εγκύκλιο (Φ32/190/81670/Γ1/20-07-07) που επιμηκύνει το ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων και αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ επικαιροποιώντας την προηγούμενη απόφασή του καλεί τους Νηπιαγωγούς όλης της χώρας να εφαρμόσουν το πάγιο ωρολόγιο πρόγραμμα για τα Νηπιαγωγεία και να μην αποδεχθούν την καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την αύξηση του ωραρίου τους. Η Ομοσπονδία παρέχει γι' αυτό πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη, κηρύσσοντας συνεχείς στάσεις εργασίας στην περίπτωση επιβολής αύξησης του ωραρίου τους από τη διοίκηση( πρωινή ζώνη 07:00 – 08:00, επιμήκυνση ωραρίου στα κλασικά και ολοήμερα τμήματα).
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: