22 Απριλίου 2008

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

www.paremvasis.gr

«Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.

Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα

Πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο.»

Οι Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας αποτελούν ένα δίκτυο αυτόνομων, ανεξάρτητων, αγωνιστικών ομάδων - κινήσεων που συγκροτούνται και λειτουργούν σε επίπεδο συλλόγων με πλήρη αυτοτέλεια και ελευθερία δράσης, σε αντιπαράθεση με τον κατεστημένο κρατικό - κυβερνητικό - κομματικό συνδικαλισμό.

Ο χώρος των Παρεμβάσεων έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία χρόνια στους αγώνες ενάντια στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική, στους αγώνες για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία. Σημαντική είναι και η παρέμβασή τους στο αντιπολεμικό αντιμπεριαλιστικό κίνημα καθώς και στην προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός ριζοσπαστικού παιδαγωγικού ρεύματος μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Παιδαγωγικού Ομίλου.

O Παιδαγωγικός Όμιλος επιδιώκει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός ριζοσπαστικού ρεύματος στην καρδιά της εκπαίδευσης, που θα συγκρούεται με τις κυρίαρχες παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές επιλογές της αγοράς και του κράτους και θα προβάλλει συλλογικά και έμπρακτα άλλες μεθόδους και περιεχόμενα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Χωρίς καμιά αυταπάτη ότι αλλάζοντας το σχολείο αλλάζουμε και την κοινωνία, δεν παραγνωρίζουμε ωστόσο ότι πολλά κρίνονται στο εσωτερικό του σχολικού θεσμού, που αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης ιδεών, αντιλήψεων και πρακτικών.

Στα πλαίσια αυτά, ο Παιδαγωγικός Όμιλος έχει προωθήσει ή έχει στηρίξει μια σειρά πρωτοβουλίες, όπως οι εκδηλώσεις για τις σχολικές γιορτές, τα αντιπολεμικά μαθήματα, η κριτική στην Ευέλικτη Ζώνη και το ΔΕΠΠΣ, το εκπαιδευτικό υλικό για το τσουνάμι, τα νέα βιβλία κλπ.

Μπείτε στην ιστοσελίδα των Παρεμβάσεων, για να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία από τη διδασκαλία με τα νέα βιβλία των Μαθηματικών (και όχι μόνο), να ενημερωθείτε, να σημειώσετε τις δικές σας παρατηρήσεις για λάθη, παραλήψεις, αδυναμίες των σχολικών εγχειριδίων ή να καταθέσετε τον προβληματισμό σας.

Αφού κανένας δεν απαντάει στις ερωτήσεις μας, είναι καιρός ν’ ανοίξουμε μεταξύ μας διάλογο και να απαντήσουμε εμείς στους «ειδικούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: