11 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΤΑΣΗ προς ΤΟ Δ.Σ. Της Δ.Ο.Ε.


ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Την Τετάρτη 10/12/2008 οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν με αποφασιστικότητα

Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.

Ενάντια στην κρατική καταστολή και την βία των κατασταλτικών μηχανισμών.

Ενάντια σε μια κοινωνική πραγματικότητα που πετάει στο περιθώριο κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων και της νεολαίας, προς όφελος των μηχανισμών της αγοράς, του κεφαλαίου και των κερδών τους.

Την Τετάρτη 10/12/2008 χιλιάδες διαδηλωτών από σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικοί και μαθητές, αγνόησαν τις τρομοκρατικές δηλώσεις του Καραμανλή για «κοινωνική και πολιτική απομόνωση των εχθρών της δημοκρατίας» και την εντολή του προς τις δυνάμεις καταστολής να διαλύσουν με κάθε τρόπο την ογκούμενη λαϊκή διαμαρτυρία. Αγνόησαν τα καλέσματα των συμβιβασμένων ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που κάλεσαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, υλοποιώντας τις εκκλήσεις του πολιτικού συστήματος για σταμάτημα κάθε διαμαρτυρίας. Αγνόησαν τις προσπάθειες των κομματικών μηχανισμών της ΠΑΣΚ που πήραν το πανώ της ΔΟΕ και το πήγαν στην Κλαυθμώνος, την ίδια ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωναν από το Μουσείο με τα πανώ των συλλόγων τους.

Την Τετάρτη 10/12/2008, μετά το τέλος της πορείας, έγινε ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων από σωματεία και συλλόγους της εκπαίδευσης, του υπόλοιπου Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, η οποία κατέληξε σε αποφάσεις για μεγιστοποίηση των αγώνων και την ανάγκη για ένα παρατεταμένο, πανεργατικό, παλλαϊκό ξεσηκωμό για την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας, των απολύσεων, του αίματος. Για να πέσουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι της δολοφονίας για να δικαιωθούν οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε. όλης της χώρας να πρωτοστατήσουν σε μια πλατιά εξόρμηση προς την κοινωνία και τους γονείς, να παρθούν τοπικές πρωτοβουλίες με σωματεία και φορείς, να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πρακτικές αντιπληροφόρησης σε κάθε γειτονιά.

Καλούμε τη ΔΟΕ να αποφασίσει τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια:

Την Πέμπτη 11/12 στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.

Τη συμμετοχή στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 12 μ.μ. στα Προπύλαια, με κήρυξη στάσης εργασίας και καλώντας ταυτόχρονα όσους εργαζομένους δεν μπορούν να βρίσκονται από την αρχή του συλλαλητηρίου να συγκεντρωθούν στις 3.00 μ.μ. στη Βουλή.

Καλούμε τη ΔΟΕ να αποφασίσει άμεσα την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη 18/12/2008 και να καλέσει τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ σε πανεργατική, πανελλαδική απεργία.

Καλούμε τη ΔΟΕ να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη των Ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΤΑ, ΥΓΕΙΑΣ) για να συντονίσουν τη δράση τους με τις παραπάνω κατευθύνσεις.

Η κυβέρνηση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και του αίματος, της λιτότητας και της καταστολής, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί από μαζικούς αγώνες.


ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ, ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: