8 Δεκεμβρίου 2008

Η Δοε καλεί σε μαζική συμμετοχη στην απερφία και τα συλλαλητήρια

Αθήνα 8/12/2008

Προς

Τα Μ.Μ.Ε.

Συντάκτες Εκπαιδευτικού Ρεπορτάζ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΟΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στο Συλλαλητήριο της Τρίτης 9-12-08 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 12:30 το μεσημέρι, και στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι Σύλλογοι των εκπαιδευτικών σε πόλεις όλης της χώρας.

Σε κανένα σχολείο δεν θα ακουστούν τα παιδικά χαμόγελα. Τα καταθέτουμε όλα στο δολοφονημένο μαθητή μας. Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να λείψει από το κάλεσμα αυτό.

Μετατρέπουμε τα δάκρυά μας σε κίνημα. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε οργανωμένο, συντονισμένο αγώνα ενάντια στην πολιτική που υμνεί την καταστολή για να χτυπήσει τα λαϊκά δικαιώματα, για να περάσει τις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές επιλογές της. Η ίδια καταστολή που χτύπησε την απεργία των εκπαιδευτικών το 2006, οπλίζει το χέρι των δολοφόνων. Η ίδια καταστολή που χτυπάει το εργατικό κίνημα, γίνεται αστυνομική τρομοκρατία.

Η στάση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να απομονώσει τη δολοφονία από το ευρύτερο μαζικό, οργανωμένο, λαϊκό και εκπαιδευτικό κίνημα θα αποτύχει. Όλοι γνωρίζουν τους πραγματικούς ενόχους. Αυτή την ώρα είναι ανάγκη να μιλήσουν ΟΛΟΙ με αγώνες και αιτήματα για μια ζωή ελεύθερη, με σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, με υγεία, παιδεία, ασφάλιση για όλο το λαό, με τη δυνατότητα όλων να ζούμε απ' τη δουλειά μας.

Η ΔΟΕ καλεί όλο το λαό σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 10-12-08 και στα συλλαλητήρια και τις πορείες που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα 11:00 π.μ. το πρωί στο Μουσείο.

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ - ΝΙΚΗ

Από τη ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: