1 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Η πρωτοφανής διαδικασία ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης, που θυμίζει άλλες εποχές, βρίσκεται σε εξέλιξη: ύστερα από μήνυση του Συμβούλου του Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κ. Γιάννη Παπαγρηγορίου, συνδικαλιστές του Συλλόγου μας σύρονται στο Α’ τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά την Τρίτη 28-04-2009! Η εκτροπή αυτή επιδιώκει να στραγγαλίσει κάθε περιβάλλον δημοκρατίας στο σχολείο και σέρνει στα δικαστήρια όσες φωνές αντιστέκονται.

Όπως είναι γνωστό σε αναφορά του κ. Παπαγρηγορίου (με τίτλο «ανεπίτρεπτη συμπεριφορά εκπαιδευτικού»!!!), στηρίχτηκε την άνοιξη του 2007 η επιχείρηση δίωξης του συναδέλφου Σ. Σκαρτσίλα, που παρενέβη σε σεμινάρια για τα νέα βιβλία, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα του λόγου και της κριτικής. Ο Σύλλογός μας, συμπαρατασσόμενος με τη Δ.Ο.Ε. την Ο.Λ.Μ.Ε. και δεκάδες άλλους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους, καταδίκασε την πρωτοφανή, πολιτικού και φρονηματικού χαρακτήρα, δίωξη καθώς και τη στάση του κ. Παπαγρηγορίου. Μια στάση που εξέφρασε το γενικότερο αυταρχισμό κατά τη διαδικασία εισαγωγής των νέων βιβλίων, αλλά και την προσπάθεια του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και του Π.Ι. να επιβάλλουν τη σιωπή των αμνών απέναντι στην κριτική και τον προβληματισμό των μάχιμων εκπαιδευτικών. Σε αυτά τα πλαίσια, ως Σύλλογος, θεωρήσαμε πως τέτοιες ενέργειες καθιστούν αδύνατη τη συνεργασία των εκπαιδευτικών του Συλλόγου μας με το συγκεκριμένο Σύμβουλο και ζητήσαμε να μην πάρει μέρος σε προγραμματισμένο σεμινάριο για τα νέα βιβλία στην περιοχή μας. Ο κ. Παπαγρηγορίου δεν προσήλθε στο σεμινάριο αλλά διένειμε μέσω τρίτων ανακοίνωση - επιστολή του.

Ενώ η δίωξη του συναδέλφου Σκαρτσίλα ήταν σε εξέλιξη, ο κ. Παπαγρηγορίου προσπάθησε να εμποδίσει τη συμπαράσταση του εκπαιδευτικού κόσμου στέλνοντας στο Σύλλογό μας εξώδικα και απειλές, που συνάντησαν όμως καθολική αντίδραση (απόφαση Δ.Σ. Δ.Ο.Ε 24-05-2006, απόφαση 75ης Γ.Σ. του κλάδου). Καθώς ο Σύλλογος μας δεν υποτάχθηκε στους εκφοβισμούς των εξωδίκων και επέμεινε στην καταδίκη τέτοιων πρακτικών, ο κ. Παπαγρηγορίου προχώρησε σε μήνυση εναντίον του Προέδρου και του Γραμματέα του Συλλόγου μας. Με τις ενέργειες του αυτές ο κ. Γ. Παπαγρηγορίου, στρέφεται ενάντια στο εκπαιδευτικό κίνημα, προσφέροντας τις «καλές του υπηρεσίες» στην υλοποίηση της αντιεκεπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής.

Γελιέται βέβαια, όποιος πιστεύει ότι με μεθόδους της εποχής του επιθεωρητισμού μπορεί να κάμψει την αγωνιστική μας δράση. Τέτοιες απειλές δε μας φοβίζουν. Αντίθετα μας υποχρεώνουν να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά να υπερασπίζουμε την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στην εκπαίδευση καθώς και το δικαίωμα του λόγου και της κριτικής κάθε συναδέλφου. Οι θλιβερές φιγούρες του επιθεωρητισμού δεν πρόκειται να βρουν συμμάχους στον εκπαιδευτικό κόσμο. Το εκπαιδευτικό κίνημα ενωμένα και αποφασιστικά καταδικάζει όσους σχεδιάζουν, υλοποιούν και συνδράμουν τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές. Οι νοσταλγοί των ολοκληρωτικών αντιλήψεων θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Θεωρούμε πως ο ολισθηρός κατήφορος του κ. Παπαγρηγορίου πρέπει να καταδικαστεί τώρα από την ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και του Π.Ι. γιατί διαφορετικά θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την αναβίωση του επιθεωρητισμού, το πισωγύρισμα της εκπαίδευσης και την επαναφορά πολιτικών διώξεων ενάντια σε εκπαιδευτικούς.

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για ακόμα μία φορά να καταδικάσει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις ενάντια στο Προεδρείο του Συλλόγου μας, να οργανώσει την αντίδραση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και να καλύψει πλήρως συνδικαλιστικά, νομικά και οικονομικά το Σύλλογο και τους συναδέλφους που διώκονται, θεωρώντας πως η δίωξη στρέφεται συνολικά ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε., την Ο.Λ.Μ.Ε. και τις Ε.Λ.Μ.Ε. σε αποφάσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης για να αποκρούσουμε συλλογικά την απαράδεκτη πρόκληση.

Καλούμε όλα τα συλλογικά όργανα και τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 28-04-2009 τη μέρα που οι διωκόμενοι συνάδελφοι θα δικάζονται στα δικαστήρια Πειραιά.

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ




Ο κ.Παπαγρηγορίου σε επιστολή του στο αλφαβ'ητα (22-2-09) και κανει μια σαφέστατη προσπάθεια να διαστρέψει την πραγματικότητα , να ταυτιστεί με τον καθηγητή Γ. Πανούση και να ταυτίσει εμάς με αυτούς που τον χτύπησαν!!!!


η επιστολή από την αλφαβήτα

Γιάννης Παπαγρηγορίου


Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Υπεύθυνος για το μάθημα της Ιστορίας στο Δημοτικό

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε δημοσίευμα που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα Alfavita με τίτλο:

«ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Για να μπορέσουν οι αναγνώστες της Alfavita, στους οποίους απευθύνεται το παραπάνω δημοσίευμα, να σχηματίσουν σαφέστερη εικόνα για την «αντιδημοκρατική εκτροπή της δίωξης του προεδρείου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πειραιά Η ΠΡΟΟΔΟΣ », ελπίζω τουλάχιστον εσείς, που αποδεδειγμένα σέβεστε το διάλογο, να φιλοξενήσετε, χωρίς αλλοιώσεις και περικοπές, την αντίθετη άποψη, κάτι που δυστυχώς αρνήθηκε κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση, η οποία είχε φιλοξενήσει στην ιστοσελίδα της παρόμοια Ανακοίνωση. Αξίζει σ’ αυτό εδώ το σημείο να θυμηθούμε αυτό που διακήρυσσαν οι σοφοί μας πρόγονοι και οι μεγάλοι διανοητές: α) μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις β) Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους το δικαίωμά σου να το λες ( Βολταίρος)

Θα προσπαθήσω με αναφορά σε πραγματικά περιστατικά, γραπτή καταγγελία, την οποία επισυνάπτω, και δημοσιεύματα, χωρίς συνθήματα πομπώδεις και στερεότυπες φράσεις, που, κατά τον Παλαμά, προσιδιάζουν στους τροπαιούχους του άδειου λόγου, να εξηγήσω τι συνέβη και έφτασα στο σημείο να μηνύσω το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πειραιά, εγώ ο Σύμβουλος του Παιδ. Ινστιτούτου, που ξεκίνησα, πριν από 35 χρόνια, την εκπαιδευτική μου πορεία από τα μονοθέσια και τα διθέσια δημοτικά σχολεία του Μεγανησίου Λευκάδας, που συνέχισα τη δράση μου σε δημοτικά σχολεία της Δραπετσώνας και του Πειραιά, με έντονη συνδικαλιστική δράση, να μηνύσω το Δ.Σ. του Συλλόγου του οποίου χρημάτισα Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας.

1. Την Άνοιξη του 2006, μετά από προσκλήσεις σχολικών Συμβούλων και Δ.Σ. Συλλόγων Εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ημερίδες σε όλη τη χώρα για τα νέα Διαθεματικά Ενιαία Πλαίσια Προγραμμάτων Σπουδών ( Δ.Ε.Π.Π.Σ.) και τα συναφή Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (Α.Π.Σ.) και για τα νέα διδακτικά βιβλία που έγραψαν μάχιμοι εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

2. Προσωπικά, πήρα μέρος σε πολλές τέτοιες επιμορφωτικές ημερίδες για τα Δ.Ε.Π.Π.Σ & τα Α.Π.Σ. της Ιστορίας και του γλωσσικού μαθήματος στο Δημοτικό, προσκεκλημένος από σχολικούς συμβούλους αλλά και από Δ. Σ. Συλλόγων Εκπαιδευτικών στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στο Ναύπλιο, στη Λαμία, στη Μαγνησία, στην Πρέβεζα, στην Κύπρο, στο Μόναχο, στη Νυρεμβέργη, στο Βερολίνο, στη Στοκχόλμη, στις Βρυξέλλες και στο Άμστερνταμ. Σε όλες τις ημερίδες, περισσότερες από τριάντα, επικράτησε πνεύμα ανταλλαγής απόψεων, συνεργασίας και κατανόησης. Οι ευχαριστίες των συναδέλφων, γραπτές και προφορικές, είναι για μένα πολύτιμα δώρα.

3. Στις 15-5-2006 είχα οριστεί από τον Σχολικό Σύμβουλο της 8ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων Αθηνών εισηγητής για τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα και τα νέα διδακτικά βιβλία, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα της «ΓΚΡΑΒΑΣ».

Ενώπιον διακοσίων περίπου εκπαιδευτικών, παρουσία και του Σχολικού Συμβούλου κ. Γεωργίου Σαλαμούρα, άρχισα την εισήγησή μου. Από τα πρώτα λεπτά της εισήγησής μου ο άγνωστος σε μένα εκπαιδευτικός, κ. Σωτήρης Σκαρτσίλας, με διέκοπτε συνεχώς με παρατηρήσεις για τη διαδικασία αλλά και για το περιεχόμενο της εισήγησής μου, φαινόμενο που δε συνάντησα σε καμία άλλη επιμορφωτική ημερίδα. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου ( συνάδελφε, θα έχετε τη δυνατότητα, μετά την ολοκλήρωση της εισήγησής μου, να τοποθετηθείτε και μάλιστα θα επισπεύσω την εισήγησή μου, για να σας δοθεί η δυνατότητα να εκφράσετε αναλυτικά τις θέσεις σας), δυστυχώς, ο κ. Σκαρτσίλας εξακολούθησε την ίδια συμπεριφορά: με διέκοπτε συνεχώς, δε με άφηνε να ολοκληρώσω την εισήγησή μου. Επειδή ετσιθελικά ο εν λόγω εκπαιδευτικός δεν με άφηνε να ολοκληρώσω την εισήγησή μου, σεβόμενος τον εαυτό μου, τον σκοπό του σεμιναρίου και τους ακροατές μου, αναγκάστηκα να αποχωρήσω από το βήμα του εισηγητή και να ματαιωθεί η εισήγησή μου.

Επειδή η εν λόγω ημερίδα δεν ήταν ημερίδα συνδικαλιστικού περιεχομένου, αλλά ημερίδα εκπαιδευτικού περιεχομένου, πραγματοποιήθηκε σε χώρο και σε χρόνο λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και τα σχολεία εκείνη τη μέρα δε λειτούργησαν , για να παρευρεθούν σ’ αυτήν οι εκπαιδευτικοί της 8ης Περιφέρειας, εκτίμησα ότι έπρεπε να ενημερώσω την διοίκηση για την αποχώρησή μου. Γι’ αυτό και στις 17-5-2006 υπέβαλα ενημερωτική αναφορά στον κ. Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης , στην οποία επί λέξει ανέφερα τα εξής:

« Σας γνωρίζω ότι με την αριθ. 47/3-5-2006 του σχολικού Συμβούλου της 8ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών, κ. Γεωργίου Σαλαμούρα, συμπεριλήφθηκα στους εισηγητές της επιμορφωτικής ημερίδας για τα νέα διδακτικά βιβλία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15-5-2006. Παρευρέθηκα στις εργασίες της ημερίδας και αναγκάστηκα να αποχωρήσω από το βήμα του ομιλητή, λόγω ανεξήγητης επιμονής του κ. Σκαρτσίλα, εκπαιδευτικού της ως άνω περιφέρειας , ο οποίος, παρά τις παρακλήσεις μου να μη με διακόπτει, επέμενε στην τακτική του».Από το περιεχόμενο της ενημερωτικής αναφοράς μου προκύπτει ότι εγώ δε ζήτησα , δε μπορούσα άλλωστε να ζητήσω, δίωξη ούτε στράφηκα εναντίον κανενός συνδικαλιστή ούτε εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος. Επαναλαμβάνω ότι ο κ. Σκαρτσίλας, μέχρι τις 15-5-2006 , μου ήταν άγνωστο πρόσωπο.

Η υπηρεσία έκρινε ότι το θέμα αυτό ήταν σοβαρό και παράγγειλε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητική Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.). Ένορκη Διοικητική Εξέταση, συνάδελφοι, δε σημαίνει δίωξη, σημαίνει εξέταση για τη διαπίστωση της αλήθειας. Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του δε φοβάται την ΕΔΕ, γιατί αυτή είναι δημοκρατικό εργαλείο.

4. Όλως περιέργως, χωρίς ακόμη και σήμερα να μπορώ να το ερμηνεύσω, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πειραιά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», μολονότι δεν είχαν άμεση αντίληψη άλλά έμμεση πληροφόρηση για το περιστατικό που προανέφερα, χωρίς να περιμένουν το πόρισμα της ΕΔΕ (Αλήθεια τι αποκάλυψε το πόρισμα της ΕΔΕ;), ξεπερνώντας σε ευαισθησία τη ΔΟΕ αλλά και το Σύλλογο στον οποίο ανήκει ο κ. Σκαρτσίλας, με κατάγγειλαν γραπτώς (χωρίς να μου ζητήσουν την παραμικρή διευκρίνιση, έστω και για τα προσχήματα) με μία συκοφαντική και προσβλητική ανακοίνωση-καταγγελία. Αντιγράφω από τη σχετική γραπτή καταγγελία, που σας επισυνάπτω, μερικά χαρακτηριστικά σημεία:

« Ο κ. Παπαγρηγορίου ( πάρεδρος του Π.Ι.) απαίτησε την πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου Σκαρτσίλα Σωτήρη, όταν ο συνάδελφος ζήτησε να εκφράσει τη γνώμη του και να γίνει διάλογος….Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά η Πρόοδος : α. αποφασίζει ότι είναι ανεπιθύμητη η παρουσία του παρέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Παπαγρηγορίου στα σεμινάρια ενημέρωσης για τα νέα βιβλία. β. Εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στο διωκόμενο συνάδελφο. γ. ζητά από τον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο να ανακαλέσει την πρόσκλησή του στον κ. Παπαγρηγορίου…. Καλούμε τους διοργανωτές των σεμιναρίων, τους προϊσταμένους και τους σχολικούς συμβούλου να πάρουν σοβαρά υπόψη τους τις θέσεις αυτές και τα ζητήματα που εγείρονται

5. Πράγματι, στο όνομα της Δημοκρατίας και του «ΔΙΑΛΟΓΟΥ», για τον οποίο έδειξαν υπερβολική ευαισθησία τα μέλη του Δ.Σ., αντί να αδράξουν την ευκαιρία που τους δινόταν να επιβεβαιώσουν όλα αυτά που υποστηρίζουν στην καταγγελία τους, δηλαδή να παραστούν στην ημερίδα και μέσα από ζωντανό διάλογο να προβάλουν τις αρχές και τις θέσεις τους, ενδεχομένως να ζητήσουν και εξηγήσεις για το περιστατικό, ζήτησαν, δηλαδή απαίτησαν, και τελικά πετύχαν να μην παραστώ στην ημερίδα στην οποία επίσημα είχα προσκληθεί από τον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο. Υποθέτω ότι τα μέλη του Δ.Σ. να ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση όταν, δίκην κατακτητών, εισέβαλαν στην αίθουσα όπου γινόταν το Σεμινάριο και διαπίστωσαν ότι η απαίτησή τους εξετελέσθη, δηλαδή ο Παπαγρηγορίου δεν τόλμησε να παραστεί. Κατά τη γνώμη μου, εδώ δεν πρόκειται για φαινόμενο συνδιοίκησης αλά για φαινόμενο υποταγής της διοίκησης. O TEMPORA!!! O MORES !!!

Αυτή η πρωτοφανής απόφαση του Συλλόγου « Η ΠΡΟΟΔΟΣ», που ισοδυναμεί με προληπτική λογοκρισία και μάς παραπέμπει στις εποχές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», χαρακτηρίστηκε από μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΑΠΟΦΑΣΗ»!! Φανταστείτε συνάδελφοι τι θα συμβεί σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αν τα πάσης φύσεως όργανα, π.χ. ΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ κ.ά ακολουθήσουν παρόμοια τακτική: να παίρνουν καταδικαστικές αποφάσεις ερήμην του κατηγορουμένου.

Διευκρινίζω σ’ αυτό το σημείο ότι το Δ.Σ. της «ΠΡΟΟΔΟΥ» δεν έχει άρει μέχρι σήμερα αυτή την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του απόφαση και παραμένω ακόμη persona non grata για τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά. Γι’ αυτό το λόγο οι Σχολικοί Σύμβουλοι του Πειραιά αποφεύγουν να με προσκαλούν σε επιμορφωτικές ημερίδες. Τόσο πολύ έχουν τρομοκρατηθεί, που έφτασαν στο σημείο, λόγω έλλειψης επιμορφωτών για τα νέα βιβλία, να μου προτείνουν το Σεπτέμβριο του 2007 να πάρω μέρος σε σεμινάρια στα επιμορφωτικά κέντρα που δημιουργήθηκαν στην Αίγινα και τη Σαλαμίνα και όχι στο κέντρο του Πειραιά για το φόβο των συνδικαλιστών ! Ναι, συνάδελφοι, εκεί φτάσαμε!

Για όλα τα παραπάνω διαμαρτυρήθηκα με έγγραφα στη ΔΟΕ και στο Δ.Σ. του εν λόγω Συλλόγου. Ακόμη, ζήτησα, με Εξώδικη Πρόσκληση προς το Δ.Σ. της «ΠΡΟΟΔΟΥ»,να ανακαλέσει τη συκοφαντική και προσβλητική ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, χωρίς αποτέλεσμα. Για να αποκαταστήσω την αξιοπρέπεια και την υπόληψή μου, μετά τις άκαρπες προσπάθειες μου για συναινετική λύση, αναγκάστηκα να καταφύγω στη Δικαιοσύνη, εκεί που λάμπει η αλήθεια και επικρατεί το δίκαιο και όχι σε συκοφαντικές και σε αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Τελειώνοντας, θέλω να ρωτήσω τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου « Η ΠΡΟΟΔΟΣ», που επιμένουν να μην ανακαλούν τη συκοφαντική –προσβλητική τους καταγγελία και εμμένουν στον αποκλεισμό μου από τους συναδέλφους του Πειραιά, αν εμπιστεύονται την Ελληνική Δικαιοσύνη, τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας, γιατί το κάλεσμα που απευθύνουν στην Ανακοίνωσή τους για συμπαράσταση την ημέρα της δίκης αφήνει πολλά ερωτηματικά. Αυτή τη συμπαράσταση, που παραπέμπει σε ένα είδος λαϊκού δικαστηρίου, δεν την καταλαβαίνω, δεδομένου ότι εγώ δεν εκπροσωπώ καμία εξουσία, κανένα φορέα, κανένα οικονομικό συμφέρον, καμία οργάνωση, κανένα κύκλωμα, δεν διαθέτω μπράβους, και σε ένα μήνα αποχωρώ από την ενεργό υπηρεσία. Ακόμη, θέλω να παρακαλέσω τα μέλη του Δ.Σ. του εν λόγω Συλλόγου να σταματήσουν επιτέλους τις ανεπίτρεπτες αξιολογικές – προσβλητικές κρίσεις ( ολισθηρό κατήφορο κτλ.) που χειροτερεύουν την κατάσταση και δίνουν αφορμή για νέες περιπέτειες και να φροντίσουν την ημέρα της δίκης να μην τύχω παρόμοιας με τον καθηγητή κ. Πανούση μεταχείρισης από τους καλεσμένους για συμπαράσταση, γιατί αν συμβεί οτιδήποτε εις βάρος μου κατά την ημέρα της δίκης από τους συμπαραστάτες τους, θα φέρουν μεγάλη ευθύνη. Εγώ, πάντως, εξακολουθώ να θεωρώ το πραγματικό συνδικαλιστικό κίνημα βάθρο της Δημοκρατίας και να έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, γι’ αυτό και δε χρειάζομαι καμία άλλη συμπαράσταση.

Σε σας, συνάδελφοι αναγνώστες της Alfavita, αφήνω να αξιολογήσετε τι συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή , όπως τονίζεται στην επικεφαλίδα του δημοσιεύματος και τι δημοκρατική ενέργεια. Αν δηλαδή είναι δημοκρατική η ενέργεια του Δ.Σ. που« αποφασίζει ότι είναι ανεπιθύμητη η παρουσία του παρέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Παπαγρηγορίου στα σεμινάρια ενημέρωσης για τα νέα βιβλία» και αντιδημοκρατική εκτροπή η προσφυγή στη δικαιοσύνη ως έσχατο μέσο προστασίας της αξιοπρέπειας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: