1 Απριλίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ των

Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων

ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

Αιτία πολέμου

Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους

Επιπλέον εισφορές και την παρακράτηση μισού μισθού αποφάσισε η διοίκηση του Ταμείου που έχει καταληστευτεί από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιου του ΤΠΔΥ αποφάσισε χτες τα εξής:

· Την επιβολή έκτακτης εισφοράς, η οποία θα προέλθει από την παρακράτηση του 50% ενός βασικού μισθού όλων των δημόσιων υπαλλήλων. Η παρακράτηση θα πραγματοποιηθεί σε δόσεις για χρονική περίοδο δύο έως τριών ετών. Δηλαδή θα πληρώσει ο καθένας μας 550 έως 600.

· Την επιβολή επιπλέον εισφοράς 2% στα επιδόματα όλων των δημόσιων υπαλλήλων, από τα οποία μέχρι σήμερα δεν παρακρατούνται εισφορές.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν

την κατάρρευση των ταμείων που είναι το αποτέλεσμα ενός αντεργατικού μακρόχρονου σχεδίου που είχε και έχει στόχο την καταλήστευση των χρημάτων των εργαζομένων από τα ταμεία και το χάρισμα τους στους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες.

την κλοπή που ξεκινάει από τις δεκαετίες του ΄50 και του ‘60 με την άτοκη δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων από την Τράπεζα Ελλάδος για να τα χορηγήσει άτοκα στις επιχειρήσεις και στο κεφάλαιο στο όνομα τις εθνικής ανάπτυξης.

την κλοπή που συνεχίστηκε με τα δάνεια προς το κεφαλαίο με επιτόκιο 4%, όταν ο πληθωρισμός έτρεχε με 25% τη δεκαετία του 70 και του 80 και συνεχίστηκε με το τζόγο του χρηματιστηρίου και τα δομημένα ομόλογα όπου χάθηκαν δισεκατομμύρια από τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι γνωστό ότι μόνο κατά την περίοδο της κρίσης του χρηματιστηρίου το ΄99 χάθηκαν το 25% των χρημάτων που «τζογάρησαν» τα ταμεία από τα αποθεματικά τους στο χρηματιστήριο.

το κτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας μέσα από την ανασφάλιστη εργασία των stage, τις μισθώσεις έργου, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την ωρομισθία, την υπενοικίαση κλπ, που δίνουν ένα ακόμη κτύπημα στην καρδιά των ασφαλιστικών ταμείων , αφού δεν υπάρχουν και δεν καταβάλλονται εισφορές.

Την πολιτική που μετατρέπει τα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία σε επαγγελματικές ενώσεις με την ευθύνη των εργαζομένων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Την κρίσιμη αυτή στιγμή η ΑΔΕΔΥ αρκείται να καταγγέλλει, ενώ πριν μερικές ημέρες η ίδια (Ελευθεροτυπία 18/3/2009, σελ. 49) διαμαρτυρόταν για την μη καταβολή εισφορών από τα επιδόματα !!! , δηλαδή ζητούσε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που προτείνει το ΤΠΔΥ. !!

Η ΓΣΕΕ κάνει κοινή πρόταση νόμου με το ΣΕΒ για το ζήτημα των απολύσεων!!!

Η ΔΟΕ υποταγμένη στο διάλογο της κυβέρνησης, αρνείται να πάρει οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία. Αρνείται να προχωρήσει σε πανελλαδικές καταλήψεις των Ταμείων. Αρνείται να οργανώσει σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αρνείται να αποχωρήσει από το διάλογο κοροϊδία, περιμένοντας την κυβέρνηση να μας απογυμνώσει και να μας διαλύσει εντελώς.

Δε θα μείνουμε θεατές στην εξόντωσή μας.

Θα συγκρουστούμε με την πολιτική της συναίνεσης και του συμβιβασμού, με την λογική του κυβερνητικού, εργοδοτικού και κομματικού συνδικαλισμού. Να συμβάλουμε να αναπτυχθεί μια νέα ανεξάρτητη ταξική ενότητα των εργαζομένων. Η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή βρίσκεται στην ανάπτυξη εργατικών ταξικών αγώνων και όχι στην αδράνεια, την αδιαφορία, το συμβιβασμό.

Απαιτούμε :

ü Το Κράτος να διασφαλίσει τα αποθεματικά του Ταμείου Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων και να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια στον ΟΠΑΔ. Άμεση καταβολή της σύνταξης και του Εφάπαξ. Δεν δεχόμαστε να δανειστούμε όπως επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών. Ούτε ένα € στις Τράπεζες και το Κεφάλαιο. Αυξήσεις ΤΩΡΑ σε ΜΙΣΘΟΥΣ και Συντάξεις.

ü Να δοθούν πίσω όλα τα κλεμμένα. Εγγύηση του κράτους για τα αποθεματικά ΟΛΩΝ των ταμείων. Κατάργηση της εργατικής εισφοράς για την ασφάλιση και την περίθαλψη.

ü Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά. Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας ίση με το σύνολο του τελευταίου μισθού.

ü Τα ταμεία στα χέρια των εργαζομένων με βέτο σε κάθε επιχειρηματική και αγοραία λογική διαχείρισης. Ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματιστήριο. Απαιτούμε τώρα την απαγόρευση της χρήσης των αποθεματικών των ταμείων για παιχνίδια στο χρηματιστήριο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους,

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 1/4/2009 στις 2.00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και ΚΑΤΑΛΗΨΗ του ΤΠΔΥ.

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία.

Σε συντονισμό της δράσης μας για την αποφασιστική αγωνιστική μας δράση το επόμενο διάστημα.

Σε μαζική υποστήριξη της διαμαρτυρίας των ωρομισθίων συναδέλφων μας την Πέμπτη 2 Απρίλη στις 8.30 π.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας (Δώρου 9, Ομόνοια),

Αθήνα 1 του Απρίλη 2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η μοναδικη μας ελπιδα ειναι η επανασταση...